tisdag 19 augusti 2008

Tillfälligt boende?

Det blir många förfrågningar här.. Vi är lite oroliga inför vårt byte av bostad. Eventuellt kommer vi behöva sälja vår lgh före vi skriver kontrakt på en ny. Vår tanke är då att sätta ett inflyttningsdatum så långt fram det går. Och självklart kommer vi att leta lgh och fixa inför försäljning parallellt. Men vad gör vi om det blir ett glapp på en månad? Vart ska vi bo då? Hade kanske varit lite enklare om vi bara varit 2.. men nu har vi ju lillskruttan oxå. Känns lite som vi sitter fast i ett ekorrhjul just nu. Hjälp någon? :)

3 kommentarer:

hanna sa...

Det är ju tyvärr sämsta möjliga säljläge. Det är fler lägenheter till salu i Stockholm än någonsin. Det är 45% fler lägenheter på Hemnet nu än innan sommaren. Vi fick vår lya värderad före sommaren och så nu - det skiljde ungefär en halv miljon. Så vi inser att det är läge att vänta med att sälja och väntar till efter nyår och hoppas att det stabiliserats lite då.

Att sälja innan man köper är ju klokt ur en ekonomisk synpunkt och om man är rätt säker på att man hittar rätt och vinner budgivningen när det väl är dags - men det är ju svårt att veta...

Lycka till iallafall!

Camilla sa...

Vi fick våran lgh värderad i mars och sen i maj då skillde det en halv miljon. Vi fick då rådet att vänta till aug och hoppas på att det skulle vara stabilare. Vi sålde för en vecka sen och fick det vi tänkt som vårat lägsta pris vi kunde gå med på. Jag håller med om att det nog inte är det bästa läget att sälja nu men ni kan ju alltid prova och får ni inte vad ni vill ha så vänta några månader. Tyvärr vet man ju inte hur det kommer att vara efter jul och troligtvis är det många som säger samma sak så kanske blir det väldigt mycket lgh utlagda då också. Det som är positivt är att 1 och 2 alltid går lättast att sälja och har man en fin lgh i ett bra område så är nog den alltid attraktiv. Ni kan ju prova att sälja er lgh utan mäklare det gjorde en kompis till mig med sin på kungsholmen det gick jättebra. Det finns massor med info om det på nätet. En sista sak nu ;) tänk på att när det är dåligt att sälja är det bra att köpa så kanske kan ni hitta en jättebra lgh till bra pris nu... Lycka lycka till! kramar

Lite smått å gott sa...

håller med er.. vet att det är fler som säljer nu än i somras.. men det har gått bra för dem som just sålt i krillan, speciellt vårt hus.

Jag är rädd att det tvärtom sjunker mer nu.. som förra året. Känner att vi ska skynda sälja nu innan det går ner mer. Men sånt vi man ju aldrig veta. Kanske ökar det om ett halvår..

Ska undersöka att sälja utan mäklare.. och som sagt, man kan ju dra sig ur om man inte får det vi vill ha. under tiden får vi väl vara med och titta och följa budgivning på områden vi vill bo på, så vet vi vart de hamnar.. Eller låter det tokigt? Kram!