onsdag 13 augusti 2008

Det där med dagis..

..är ju lite att tänka på. Har varit och kikat på ett ställe och har 4 st kvar som jag ska kolla in denna vecka. Bara för att få en känsla av de som ligger här omkring. På Love som jag var och besökte idag berättade de om deras rekommenadtion att vara på dagis max kl 9-15 när de är så små som Isabel kommer vara när hon börjar.

Vi har ju funderat på det där.. om vi både kommer kunna jobba heltid eller en av oss få gå ner i tid. Hur har ni gjort med era barn? Klarar en 15-16 månaders att gå från ca kl 8 till 16.30?? Hmm detta är svårt!

3 kommentarer:

hanna sa...

Frank har alltid gått 8.30 - 16.30 och det har gått alldeles utmärkt. Då får en av oss gå väldigt tidigt till jobbet och nästan inte ta någon lunch dock (för att kunna dra från jobbet vid 16). Men det har funkat bra och vi har inte behövt gå ner i tid.

Anonym sa...

Hej Linn!
jag förstår att det rör sig mycket i era huvuden nu inför dagis.
Rekommendatioer kan ju alla komma med och det är klart att 9-15 är en ypperlig tid att vara på förskola. Men det är klart att ett barn klarar av att vara mellan 8-16.30 många föräldrar jobbar heltid. Lyssna på vad ni känner och vad er ekonomi tillåter annars blir ni bara osäkra.

Kram Svärmor

Lite smått å gott sa...

Hanna: ja då har ni gjort liknande som ett par arbetskamrater gör. jobbar typ 7-16 ena dagen och 9-18 andra. Men då är det nästan ett måste att bo jobba nära dagiset.. Som tur är bli vi nog kvar här omkring :)

Synnöve: Ja det är klart, vi ska ju få det att gå runt oxå :) Det blir nog båda heltid tror jag.. Nu längtar vi ju efter att få leva på 2 löner igen! kram