tisdag 19 februari 2008

Pyret växer

12 veckor idag. Isabel växer och växer. Jag har märkt att hennes händer och fötter har blivit större. Dessutom börjar hon se smal ut, och lång. Längden drar väl iväg nu och tar med bebishullet :) Vi får hoppas att hon följer kurvan nästa gång vi ska till BVC. Då är det även dags för 3 månaders vaccin.
Hon har ju krånglat ett tag nu, ca 2 v. Varit väldigt mammig, lekar inte själv särskilt länge utan vill vara med. Sitter i babysittern och pratar och är nöjd om hon får vara med mig. Sover som en stock på kvällen och vaknar runt 4 (efter ha ätit ett par ggr) och vill inte sova. I dag var det 4e natten på 1 vecka som hon bajsade 5.30-6 tiden. Jättekul.. Särskilt när en 2a omgång kommer på skötbordet. Då är man pigg och glad att ta reda på det. Vi funderar på att försöka börja med rutiner, så hon inte sover så mycket på kvällen utan mer på natten. Det är konstigt, förr var hon en kvällstjej och lugn på fm. Nu sover hon på kvällen och är super kinkig på morgonen.


Men hon har utvecklats mycket nu. Greppar leksakerna och igår "bar" hon t o m sin napp. Hon skrattar när vi busar med henne tex nafsar på magen, näspussas.. Hon har börja gilla att flyga oxå. Det var lite läskigt i början. Och sitta i knät när jag håller i hennes händer och dansar från sida till sida. Hon är ruskigt stabil, sitter nästan själv och står gärna upp. Munnen har hon oxå hittat tydligen. Fick tips om att det är den "orala perioden" nu. Hon dreglar och nästan spottar. Blåser bubblor, och igår tuggade hon på tungan helam tiden. Ser jätte roligt ut! Jocke och jag höll på att skratat ihjäl oss. Ser ut som hon tuggar tuggummi. Hon suger och snuttar på det mesta.


Fast man är så trött så man inte vet sitt namn, så är det svårt att inte smälta fullständigt när hon ler och ligger och pratar. Hon är för go vår tjej!





Inga kommentarer: