onsdag 5 mars 2008

Skorv

Jag trodde vi hade undansluppit skorven.. men icke då. Nu har den dykt upp. Ser hemskt ut efter bad. Försökte gnugga bort lite med handduken.. Vet inte om jag ska köpa sån där salva som finns... inte lätt med allt hår. Finns tydligen någon finkam man kan köpa oxå. Eller ska man låta det vara?

Gör det ont för de små?

4 kommentarer:

Anonym sa...

När ni var barn tog man barnolja i håret - kletigt, ja, men det kanske finns bättre salvor numera... Nej det gör inte ont att "kamma bort det" . men kanske guggandet känns mer, då hon har mycket hår o tänk på "fontanellen" som är mjuk o inte utvecklad än...
Lycka till!

Kram mam

Anonym sa...

Vår dotter hade också en hel del skorv. Då sade de på rådgivningen att vi bara skulle låta det vara. Man kunde sätta lite olivolja på (fy vad flottigt det blev!) i samband med bad.
Något annat tips har jag inte, hoppas du får något bra tips som du kan ta till dig.

Camilla sa...

Först provade vi Borago som är ett naturligt val som finns på apoteket. Det funkade men allt försvann inte så då provade vi Salsyvase ( tror att det heter så) också från apoteket. Det känns som vaselin som man smetar på håret och sen låter verka ( mjukar upp huden) sen kammar man bort skorven med en lus kam. Det funkade super bra, men se till att inte trycka för hårt med kammen. Dom kan bli lite röda av allt kammande men jag tror inte det gör ont. Lycka till

Malin sa...

Mina tvillingtjejer hade också skorv när de var 3 månader, jag var hos en barnläkare i ett annat ärende men hon sa att de kan få eksem av skorv, om det sitter kvar. Hon rådde mig att ta bort det. Vi tog en eftermiddag när jag smörjde in huvudena med olja sen fick de ligga och leka i gymmet och efter någon timme kunde man kamma bort det, försiktigt. Efter det så var allt borta och det kom inget mer, det som var positivt var att håret började växa mer på dom. Lycvka till hur du än gör.