tisdag 18 december 2007

Nappflaska?

Tredje och sista frågan (gjorde dem som 3 inlägg, blir tydligare så..:). Om jag nu en dag framöver ska testa att pumpa ur mjölk och prova ge henne flaska. Finns det någon speciell nappflaska som bebisar lättare tar? Det är ju en djungel där ute med produkter för de små, inte minst 30 olika flaskor.. Så om någon har ett tips på vilken jag borde prova, hit med det!

Tack! :)

5 kommentarer:

hanna sa...

Hehe, jag kör på då :D

Vi köpte Apotekets standardflaska, men gick på niten att köpa en napp med för stort hål. Så tänk på det. Minsta hålet, annars drunknar lilltösen i mjölk. Det finns ju anatomiska nappar och nappar och flaskor som ska förhindra luft i magen och allt möjligt classy och svindyrt. Men prova med basic säger jag och funkar inte det så kan man ju börja mecka.

Lycka till! Jag tror ju att ni gör rätt. Min teori är att om man väntar länge med att prova flaska så är de smarta nog att förstå att man kan säga nej tack. Och då blir det inget matande för pappa, ingen egentid för mamma och snäppet jobbigare småbarnsliv.

Lite smått å gott sa...

ok, ska testa det, bra tips med litet hål! Man vill ju inte kväva henne.. hon har redan det problmet med "niagrafallen" ur brösten he he. När jag ändå är på g, tips om bröstpump oxå?

Anonym sa...

Vi använde också en vanlig basic nappflaska. Men vi använde en rågumminapp som var mjukare, den tog vår dotter lättare än den lite hårdare i silikon.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej,
Viktigt som föregående har skrivit att hålet är det minsta, mina små tjejer (tvillingar 9 månader nu) blev så smarta så de tog hellre flaskan efter ett tag eftersom det kom lättare från den (vi hade för stort hål).

Vi har kört NUK, med napp som sägs vara bättre för barnens munhåla.

Lycka till!

hanna sa...

Ang pump så hade jag så mycket mjölk och det flödade på rätt bra, så jag körde med Apotekets handpump, standardvarianten. Har man lite segare lökar kanske en elektrisk är att föredra, jag har aldrig provat, det gick så bra ändå.