torsdag 6 december 2007

1 vecka..

..har hon blivit, vår tjej, och lite till. Hon växer och frodas. Vi har hunnit vara med om mycket den här första veckan i Isabels liv. Både bra och dåliga.


Nu ligger hon här i soffan brevid mig och sussar.. Som tur är har hon sovit en bra stund, så mamma hunnit med lite annat. Bl a ljusslingan på balkongen. Det var nog promenaden vi kom ut på idag som gjorde susen. Vi var ute en dryg timme och gick här i Fredhäll. Provade vagnen och hon verkade gilla den bra. Sov som en stock när vi skumpade runt. Jag njöt att få frisk luft jag oxå.

Annars så har det varit några kinkiga dagar och nätter här. Skruttan har problem med magen, har inte riktigt fått någon ro, för att varken äta eller sova. Jag hoppas att hon börjar må bättre nu iaf. Provade termometer-tricket i morse, funkade utmärkt! (tack Hanna) Sedan har pappa Jocke åkt för att köpa hem lite miniformdroppar. Vi får se om det kan göra någon skillnad. Stackars Isabel, bara hon inte ärvt sin mors tarmar, då får hon det inte kul i framtiden..

I måndags var vi på BB sthlm för PKU test, amningskoll och viktkoll. Hon var så duktig med stick i handen, grinade bara till när de stack, sedan fortsatte hon lugnt att äta.. Vi fick mycket beröm för trollungen. Amningen går bra (mamma har mossor av mjölk!) och hon hade redan kommit upp till födelsevikten (på 6 dar!!) + ökat med 20 g. BM var så nöjd så. Jag kände mig så stolt i modershjärtat! Så det var första utflykten med bil sedan vi kom hem..

Sedan fick vi besöka BVC igår, för inskrivning. Man blir ju lite nervig när man ska få iväg oss allihop, få i oss lunch, byta blöja, få på kläder etc. Det är ett helt projekt! Men det gick. Isabel gillar att åka bil, vilket är skönt. (..så Im back, efter lite mata-Isabel-paus, nu sussar hon igen) Vi skrev pappar, vägde och mätte huvudet. Hon hade gått upp ytterligare, till 3800 g, duktig tjej! ..sedan kissade Isabel ner sköterskans bord :)

Imorn kommer moster Sandra och hälsar på för första gången, det ska bli spännade!

Ja det är lite vad vi har sysslat med här de senaste dagarna. Man kan lugnt säga att Isabel håller oss sysselsatta!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hon är ju för söt, lilla tjejen! Skönt för er att hinna komma ut o få lite frisk luft emellanåt. Flasha nya vagnen! ;)

Kan tipsa om spädismassage, om det är lite ont i magen. Hittade en sida som beskrev bra hur man gör, www.tryggabarn.nu/barn/Page10589.html

Kram Lisa

Anonym sa...

Skönt med frisk luft för er alla tre.
Det kan kännas lite lättare efteråt. Fina bilder på lilla gullungen.
Längtar efter er.

Stor kram farmor/Synnöve

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej igen!
Vad roligt det är att kunna följa er genom bloggen. Vad söt hon ser ut, lilla Isabel. Det ser skönt ut att sova där i soffan. Det där kortet med handduken virad runt henne, där är hon supergullig! Hoppas Sandra och ni får det jättetrevligt i helgen! Tänker på er.
Många kramar Therese

Anonym sa...

Visst är hon fin det lilla grynet Isabel alltså, men med en del morfar och en del farfar kan det inte bli mycket bättre
Bättre tror jag inte finns, annat än i fantasin . Men Isabel är på riktigt.Hon får många konstiga namn här på bloggen, vad är det för fel på pluppelina?

Farfar

hanna sa...

Som det ska vara tror jag - förvirrat men lyckligt. Man gör ALLT för att den lilla ska vara nöjd. Snart har ni kommit underfund med varandra och då blir det lite tryggt och lite lugnare :)

Kram på er, vi tänker på er!

Anonym sa...

Timmen är sen och jag, mormor stökar i köket.. har precis avnjutigt det vinnande bidraget i Idol - o måste säga att det var "rätt låt, rätt person" som vann! Med rysningar i kroppen fick jag en känsla av... Isabel(!)vårt älskade lilla vackra barnbarn och hur man ryser o längtar att få mysa o umgås med er lilla "myslisa"(kärt barn har många namn , så ÄR det bara!!)Jag läser på bloggen och ser hur många som vill er väl lyckönskar er och är med er hela vägen, från början till... ja inte tar det slut Än på länge. Isabels resa i framtiden med er med oss o med alla!!!
"Isn´t she lovely, isn´t she wonderful ... (som Stevie Wonder sjunger.
Godnatt!
Puss o kram Mormor kommer snart!

Anonym sa...

Måste dock tillägga... kära farfar, visst finns ni där, morfar o farfar... någonstans men tänk att farmor o mormor verkligen ÄR där... :O
Sov gott!