onsdag 25 juli 2007

Semester i sthlm

Som vanligt så blir det dåligt väder så fort man är på hemmafront. Solen sken under helgen och vi fick till lite klippbad, men det varade inte länge... Suck. Sista veckan nu, då vill man ju njuta av solens strålar och bada så mycket man bara kan!

Fredhällsbadet funkade fint, kallt vatten dock. På fredagskvällen blev det grillning på klipporna vid Kristineberg, med Lisa och Rickard. Underbar kväll!

Lördag, var vi bjudna till Tobbe och Bea, grilla på innegården. Mycket trevligt! Fick träffa lite nytt folk och bubbla lite. Men kvällarna blir så kalla, var tog den ljumna sommarkvällarna vägen?! Maria dök upp på söndagen och Jocke drog till Mackes land. Vi njöt av solen i fredhäll och sedan intog vi en god middag på Mississippi Inn, på söder.

Idag har jag gått 23 veckor. Magen växer så det knakar. Plupp sparkar och sparkar. Mysigt! Jocke var borta ett par dygn här, på kvällen var plupp så orolig och saknade pappa och slog frivolter i magen hela kvällen. Det är inte så man känner sig ensam precis :). Mor min hade inte sett mig på 4 veckor drygt, hon tyckte jag var STOR!

Nu har jag gått upp betydligt mer, +9 kg sedan start (tror jag) 7 kg sedan v 8. Får nog börja dra ner på godsakerna om jag inte ska rulla fram i slutet :)

Detta händer med bebben i v 23.

Barnet är helt opåverkat av sammandragningarna. Mekonium som är barnets första avföring håller på att utvecklas. Det är den avföringen som barnets tarmar innehåller vid födseln. Det måste komma ut för att få igång matsmältningen. Ibland kan tarminnehållet komma ut redan i livmodern. Fostervattnet får då en grönaktig färg. I ca 10% av de fall då detta inträffar kan detta vara ett tecken på att barnet är stressat eller lider av syrebrist.


Ögonfransar syns tydligt. Fostret väger nu ca 600 g, en ökning med drygt 85 g om dagen. Fostret är ca 30 cm långt i hela sin längd. Ännu finns gott om plats att röra sig fritt och göra kullerbyttor.


Bukspottskörteln börjar utvecklas nu. Den producerar hormoner och insulin. Insulinet är viktigt för att produktionen av blodsocker hos din bebis. Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

hej där! Tack för ett "fint" besök i går lunch! Jätte mysigt att få umgås med dotra en liten timme så där mitt i veckan:)Vi hade ju inte setts på 1 mån(!!) så visst hade du o den lilla magen förändrats - positivt tänkt=Allt är som det ska både du o magen "frodas" - bevis ATT du har något där innanför. Det är såååååå spännande och man bara lääängtar!
Ni drar till stugan/Kroken i morgon och vi kommer efter på fredag o tar med oss syster Slamrik. Det ska bli jättekul att få umgås en hel hleg "familjen"!!!Äta raclette o mysa:)

Puss o kram på er alla 3 Vi ses snart.
Mamma