lördag 21 juli 2007

Oj oj!

Nu var det bra längesen jag skrev här! Har varit borta på semester och varit helt datalös.. Jag njuter för fulla muggar att vara hemma i sthlm igen, i vår lilla lya. Min säng, mina saker! Som sagt borta bra, men hemma bäst! Efter att ha sovit i olika sänger i en dryg vecka, så är man bra öm i rygg och nacke och längtar efter sin säng!

Vi började med att åka till Ockle, för att låna Jockes föräldrars hus då de var bortresta. Tyvärr så började veckan lite tråkigt, då Jockes farfar åkte in till sjukhuset med lunginflammation. Han är så gammal coh sjuk nu, så det är inte lätt att åka på det! Farmor blev då kvar hemma själv, så vi åkte och hälsade på henne. Sen blev det lite fint väder där nere, så vi fick till ett par grillkvällar, lite mys på badklippan och ett trevligt besök hos Pelle, Anna och lilla Elvira.

På fredagen tog vi Anders bil och drog oss neråt i landet. Första anhalt, Helsingborg! Vi checkade in på en mysigt pensionat, rekommenderar verkligen det. Sundets Pärla, ligger intill havet med underbar utsikt! Där nere var det utomlandskänsla. Superhärligt! Hav överallt, solnedgångar, stränder etc. Supergoda middagar på uteserveringar i kvällsol. Underbara skaldjur! Kan inte bli bättre.

Tog en tur längst kusten en dag, Lerberget, Höganäs, Mölle. Blev rejält brända den dagen! Sista dagen tog vi färja över till Helsingör, där vi utforskade staden lite. Sedan blev det bad på en strand nära Kronborg. Vi avslutade vår resa med att åka och hälsa på Anne-Mette (min danska tjejkompis) i Vejle, med hennes sambo Mikael och son Oliver, 10 mån. Supergullig kille! Men herregud, inte billgaste resan. Färja över till Helsingör, 300 kr, broavgift mellan Själland och Fyn, 250 kr, och på tillbakavägen, broavgift igen i Danmark och sedan Öresundsbron 300 kr. Japp, en dryg 1000-lapp bara för att åka och ga hej till ett par vänner. Man ska tydligen inte ha vänner i andra länder än Sverige :). Men det var mäktigt att åka över bron, jag har en liten passion för broar, och snacka om att havet är mäktigt!

En bra resa har vi haft! Nu väntar sista anhalten på semstern, mor och fars stuga i Dalom. Ska bli så mysigt! Ser fram emot att bada i Brasjön och njuta av god Raclette! Men första ska vi bada, grilla och umgås i vår stad några dagar.

Inga kommentarer: