fredag 27 augusti 2010

FREDAG!!!

Känns som om jag aldrig någonsin välkomnat en fredag så här mycket! Äntligen helg igen! Det har varit en otroligt tuff vecka och idag är jag tröttare än tröttast. Sitter på jobbet med en kopp kaffe och en smörgås, försöker vakna till liv. Jag har börjat kl 7, 3 dagar i rad nu och det känns riktigt tungt. Inte alls lika lätt att kliva upp kl 5,30 och bara klä på sig för att åka in längre. Nästa vecka har jag "tidig vecka" då börjar jag kl 7 varje dag och hämtar på dagis. Puh!

Men men det ska gå. Det är mysigt att få tid med Isabel varje kväll. Igår åkte vi och handlade glass och flingor efter dagis, hem och lagade mat och Isabel var ovanligt pratig vid matbordet och berättade historier. Efter maten tog vi ett långt varmt bad tillsammans. Urmysigt. Isabel pratar och donar med magen hela tiden, är även väldigt fascinerad över brösten, som just nu är gigantiska :) Men även om jag somnade som en stock kl 22 och bara vaknade en gång för att kissa, så är jag helt paj idag.

Idag går jag in i vecka 27 och har precis suttit och läst på lite om förlossningen. Jag måste ju göra mitt vårdval och det känns lite jobbigt. Jag skulle bra gärna vilja föda på BB sthlm även denna gång, men det känns vääääldigt långt att åka när det väl är dags. Alla säger ju att Huddinge är ett superbra sjukhus, alla specialister finns etc. Plus att det ligger typ 5 med bil hemifrån, dock är det lite scary för mig. Lite väl stort och lite väl mycket "sjukhus". Fick ju tips av min BM om Södertälje sjukhus och ska kolla upp det lite mer. Tror att det är det bästa alternativet just nu.

Bebisen är nu ca 37 cm lång och vägen runt 1 kg. Om bebisen skulle födas nu har den 80-90% chans att överleva. Det känns väldigt tryggt tycker jag. Knodden sprakar mycket och är mest aktiv när jag är lugn, som alltid :) Jag har en hel del sammandragningar och idag stramar det nertill, ligamenten tror jag. När man läser på nätet om v 27 så står det att de flesta gravid mår som bäst nu. Och jag minns att jag gjorde det förra gången. Men den här gången är det inget lyckorus direkt :) Men jag börjar längta mer och mer efter att få träffa lilla knodden, se vem som är där inne och som kommer tillhöra vår lilla familj. Mys!

5 kommentarer:

Mam/Mormor sa...

Visst är det härligt att det är fredag! Önskade bara man var piggare:( Så himla förkyld, som jag inte varit på länge länge...Men det går väl över hoppas jag.
Tack för en kort men mysig stund m er i onsdags. Det är sååå underbart att få mysa med min lilla älskade Isabel o med er förstås. Det betyder så mycket o jag längtar bara jag ser ett foto på henne. Nu har jag ännu mer att längta efter o det är den lill* busen som sparkar runt i din mage o får dig att bli så trött... Vad månne det bliva?? Det spelar ingen roll - kommer att älska den ändå lika mycket som Isa;)
Ha en skön helg nu o koppla av - du behöver massor av "vilostunder" o att komma till ro för att orka fram till dec samt ta hand o 2 små... Njut av familjen o ta det m "ro".
Bamsekramar fr en mycket förkyld mor

Anonym sa...

Minns att jag också hade tyngre att vänta barn två, får ju aldrig vila när man behöver det... Men pass på att vila alla små stunder som kan uppenbaras.
/mickis

Lina sa...

jag födde min dotter på södertälje och tyckte det var super. Inte alls så stort, blir lite mysigare och personligare då. dock har jag ingen erfarenhet från nått annat sjukhus, men som sagt jag är supernöjd med södertälje. Hoppas du hittar något som känns bra.

Lite smått å gott sa...

Mamma, ja det är mysigt att kunna ses en stund. Dock känner jag nu med alla påfrestningar och tröttheten att det är jobbigt med besök i vardagen.. :) Ja det är spännande och få se sen vem det är som rumstrerar i magen :) kram

Mickis: Mindre vila blir det ju absolut. Måste börja säga nej till saker och ting och vila när man kan. Helgerna blir ju viktiga nu att bara ta det lugnt.

Lina: ÅH vad härligt att få höra från någon som fött där. Jag har en kompis som födde där oxå och hon var oxå supernöjd! Fick din man stanna över natten oxå?

Lina sa...

Ja vi fick ett eget rum och var kvar två nätter tillsammans, det var jättemysigt. Men det kanske beror på hur mycket det är där just då också.