fredag 11 februari 2011

Hilda 2 månader

Vi var på läkarbesök igår med Hilda. 5700 g och 58 cm lång redan. Herregud vad hon växer! En stor tös. Vi som är vana vi att Isabel var så liten.. :)

Men hon är underbar! Mer och mer medveten. Nöjd och glad nästan hela tiden. Nu pratar hon och skrattar när man pratar med henne. Hennes bästa vakentid och sociala tid är på kvällen. Då vill hon gärna ligga nära och prata, le och mysa tillsammans med mamma och pappa.

I ca 3 veckor har hon sovit väldigt bra, somnar ca 21 i vagnen och vaknar någon gång mellan 2 och 4.30, sedan somnar hon om och sover till runt 7-8 tiden. Vissa nätter har varit lite mer stökiga pga snuva och täppa. Då är det mycket vakentid mellan 4 och 7.

Men sista 2 nätterna har hon börjat krångla igen. Vill inte somna om efter amning och vill ha mer närhet. Jag läste i boken om barns utveckling och hennes värld håller tydligen på att förändras mycket nu, upptäcker händer och fötter, mönster och kan bli mer klängig igen. Så det är ju bara att ta vänta och se vad nästa period ger :)

Tyvärr har hon mycket skorv och torsk. Så vi smörjer, penslar och donar. Hennes hud är väldigt torr och känslig för utslag, så jag är noga med att tvätta och smörja varje dag. Det är skillnad mo storasyster som inte hade några sådana problem alls. Det är kul att upptäcka mer och mer olikheter mellan systrarna. :)

Inga kommentarer: